Cursussen


Najaar 2014

De cursus ‘Intuïtief Beeldend werken’ is al jaren succesvol en wordt door cursisten met veel voldoening en enthousiasme doorlopen. Uiteraard staat deze ook nu weer in het programma.

De lessen van de cursus ‘Schilderen met Olieverf’ zijn bedoeld voor mensen die willen kennismaken met de beginselen van het schilderen met olieverf. Maar ook gevorderden kunnen zich verder verdiepen in dit rijke materiaal.

Tijdens de vier lessen ‘Meditatief Beelden Werken’ bevorderen het open aanwezig zijn. gewaarzijn van wat plaats vindt. De beeldende materialen en technieken ondersteunen deze ervaring.

Intuïtief beeldend werken
Schilderen met olieverf
Meditatief beeldend werken

_________________________________________________________________________________________________________________


Intuïtief Beeldend Werken (tweewekelijks, instromen mogelijk)

Vrij beeldend werken waarbij plezier en ontspanning voorop staat.

BeeldenWerken1In deze cursus gaat het er om om te luisteren naar wat er in je leeft, om daar vervolgens met beeldend materiaal op geheel eigen wijze expressie aan te geven.

Zo is beeldend werken ontdekken, spelen, je zintuigen openen, voelen, aftasten, en vooral doen in plaats van denken. Het is meebewegen met de stroom van jouw persoonlijke ingevingen en impulsen en daar al doende met het materiaal vorm aan geven. Dan zie je het werk letterlijk groeien onder je handen en krijgt het betekenis en bezieling.

Materialen die je hierbij ter beschikking staan zijn diverse tekenmaterialen, verfsoorten, collagematerialen en klei. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met vorm, kleur en/of lijn, figuratief werken of werken met symbolen.

Ik besteed extra aandacht aan het openen van jouw creatieve stroom. We starten daarom elke les met een meditatieve ontspanningsoefening. Dit helpt je om meer in contact te komen met jezelf. Aansluitend bied ik een inspirerende visualisatie aan als mogelijke opstap voor het beeldende werk dat je gaat maken.

Iedere les kies je zelf het materiaal uit waarmee je gaat werken. Je kunt ook meerdere lessen aan 1 werkstuk werken. Als je wilt geef ik een passende opdracht om je op weg te helpen. Mijn begeleiding is individueel en afgestemd op ieders persoonlijke proces. Uiteraard is er ook aandacht voor materiaalgebruik en technieken.

Plaats:    Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142, 6523 RN, Nijmegen

Tijd:        Vrijdagochtend 9.30 – 12.30 uur (tweewekelijks)

Aantal lessen: negen (het is mogelijk om op ieder gewenst moment in te stromen)

Data:       29 aug., 12 en 26 sept., 10 en 31 okt., 7 en 21 nov., 5 en 19 dec..

Kosten:    9 lessen   € 216,00

_____________________________________________________________________________________________________________________

Schilderen met Olieverf

(iedere 2 tot 3 weken, instromen mogelijk)

Zeven zaterdagochtenden voor beginners en gevorderden; vrij schilderen met olieverf onder deskundige begeleiding.

 


Olieverf1Op deze ochtenden kun je vrij schilderen met olieverf. De lessen zijn bedoeld voor mensen die willen kennismaken met de beginselen van het schilderen met olieverf. Maar ook gevorderden kunnen zich verder verdiepen in dit rijke materiaal.

Als opmaat voor de lessen worden regelmatig algemene werkwijzen en technieken uitgelegd die je naar eigen behoefte kunt verwerken in je schilderingen.

Ook worden er schilderkunstige thema’s uitgediept zoals de werking van kleur, compositie, textuur etc.. Er kan naar keuze gewerkt worden op doek of op geprepareerd papier.

Tijdens deze lessen is er veel ruimte voor experiment en persoonlijke invulling. Iedereen wordt individueel begeleid.

Plaats:    Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142, 6523 RN, Nijmegen

Tijd:        zaterdagochtend 10.00 – 13.00 uur

Aantal lessen: 7 lessen van 3 uur

Data:       6 en 27 sept., 11 okt., 1 en 15 nov., 6 en 20 dec..

Kosten:  € 224,00 inclusief olieverf en mediums. Dragers (papier of doek) worden zelf aangeschaft. Zo kan ieder een eigen formaat en soort ondergrond kiezen.

______________________________________________________________________________

Meditatief Beeldend Werken

(Vier donderdagavonden)

Op deze vier avonden gaan we vanuit aandacht en afstemming werken met beeldende materialen. We brengen onze geest in het hier en nu en volgen met open aandacht wat er gebeurt, zowel in het materiaal als in onszelf. Hoewel de producten die ontstaan niet het doel zijn kunnen ze ons toch verrassen.

De beeldende werkvormen die ik aanbied nodigen uit tot verstilling waardoor onze geest tot rust kan komen. Tegelijkertijd nodigt het beeldend werken met kleuren, vormen, lijnen uit tot spel en experiment. Het prikkelt onze zintuigen. Deze actieve meditatievorm kan zo een verdere integratie en verdieping geven.

We gebruiken verschillende teken- en schildersmaterialen en klei. Iedere les komt er een nieuw materiaal en andere werkvorm aan bod. Ervaring met beeldend werken is niet nodig. Het gaat om het oefenen in wakker aanwezig zijn bij wat plaats vindt in ieder nieuw moment.

Plaats:Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142, 6523 RN, Nijmegen

Tijd: Donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur

Aantal lessen: 4 lessen van 2 uur

Data: 30 okt, 6 en 20 nov., 4 dec..

Kosten: € 100,00 inclusief materialen

 

 

 

 


 

Route & Locatie

location_img

Atelier Beeldend Zijn

Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142

6523 RN Nijmegen, T: 06-55240889

Aangesloten

  • logo1
  • logo2
  • srvb logo
  • lvsb logo