Mindfulness en Beeldende therapie

Nascholing Mindfulness & Beeldende therapie

Mindfulness heeft in de geestelijke gezondheidszorg een duidelijke plek gevonden. De belangstelling voor mindfulness en hoe deze te integreren in vaktherapie is groot. Vandaar dit aanbod om in een kleine groep (max 4 personen) deze training te volgen.  In de vorm van een drietal bijeenkomsten zal duidelijk worden hoe beeldend werken gebaseerd op mindfulnessprincipes concreet vorm kan krijgen in de beeldende therapie, en in jouw beroepspraktijk.

Tijdens de eerste bijeenkomst staan beeldende werkvormen die geschikt zijn voor de mindfulnessoefeningen centraal. Je gaat zelf ervaren hoe een mindfulnessoefening met beeldende materialen kan werken, en je leert zelf mindfulnessoefeningen te bedenken. Tijdens de tweede bijeenkomst ga je oefenen met het geven van een beeldende opdracht. Dit blijkt nog best lastig te zijn. We oefenen met elkaar en wisselen ervaringen uit. Tijdens de derde bijeenkomst is er ruimte voor het werken met casuïstiek uit je eigen beroepspraktijk.

De houding van de therapeut blijkt van groot belang te zijn bij het begeleiden van aandachtsgerichte beeldende werkvormen. Daarom wordt hier gedurende de training veel aandacht aan besteed. Omdat deze training in een kleine groep (max. 4 personen) gevolgd wordt kan er afgestemd worden op ieders persoonlijke werksituatie.

Plaats:                         Atelier Beeldend Zijn
Adres:                          Molenveldlaan 142, 6523 RN te Nijmegen
Data:                            In overleg
Tijd:                              Drie bijeenkomsten van 3 uur
Kosten:                        540,00 (incl. btw, materiaal, koffie/thee)
Accreditatie:                Wordt in overleg aangevraagd bij Register Vaktherapie
Opgeven:                     info@beeldendzijn.nl  /  06-55240889

Route & Locatie

location_img

Atelier Beeldend Zijn

Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142

6523 RN Nijmegen, T: 06-55240889

Aangesloten

  • logo1
  • logo2
  • srvb logo
  • lvsb logo