Vrij beeldend werken

VRIJ BEELDEND WERKEN   (tweewekelijks, instromen is mogelijk)

Vrij beeldend werken waarbij plezier en ontspanning voorop staat.

 In deze cursus gaat het er om te luisteren naar wat er in je leeft, om daar vervolgens met beeldend materiaal op geheel eigen wijze expressie aan te geven.

Zo is beeldend werken ontdekken, spelen, je zintuigen openen, voelen, aftasten, en vooral doen in plaats van denken. Het is meebewegen met de stroom van jouw persoonlijke ingevingen en impulsen en daar al doende met het materiaal vorm aan geven. Dan zie je het werk letterlijk groeien onder je handen en krijgt het betekenis en bezieling.

Materialen die je hierbij ter beschikking staan zijn diverse tekenmaterialen, verfsoorten, collagematerialen en klei. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met vorm, kleur en/of lijn, figuratief werken of werken met symbolen.

Ik besteed extra aandacht aan het openen van jouw creatieve stroom. We starten daarom elke les met een meditatieve ontspanningsoefening. Dit helpt je om meer in contact te komen met jezelf. Aansluitend bied ik een inspirerende visualisatie aan als mogelijke opstap voor het beeldende werk dat je gaat maken.

Iedere les kies je zelf het materiaal uit waarmee je gaat werken. Je kunt ook meerdere lessen aan 1 werkstuk werken. Als je wilt geef ik een passende opdracht om je op weg te helpen. Mijn begeleiding is individueel en afgestemd op ieders persoonlijke proces. Uiteraard is er ook aandacht voor materiaalgebruik en technieken.

 

Aantal lessen: Blok 1 zeven lessen, Blok 2 zeven lessen

Tijd:   vrijdagochtend 9.30 – 12.30 uur (tweewekelijks)

Start: Blok 1: 9 januari, blok 2: 10 april.  Het is mogelijk om op ieder gewenst moment in te stromen in de cursus.

Data: Blok 1: 9, 16, 30 jan., 13, 27 febr., 13, 27 mrt.

Blok 2: 10, 24 april, 1, 15, 29 mei, 12, 19 juni.

Kosten: 7 lessen €168,00

Route & Locatie

location_img

Atelier Beeldend Zijn

Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142

6523 RN Nijmegen, T: 06-55240889

Aangesloten

  • logo1
  • logo2
  • srvb logo
  • lvsb logo