Vrij beeldend werken

Vrij beeldend werken op zes dinsdagochtenden. Tussentijds instromen is mogelijk.

In deze cursus gaat het er om te luisteren naar wat er in je leeft, om daar vervolgens met beeldend materiaal op eigen wijze expressie aan te geven. Zo is beeldend werken ontdekken, spelen, je zintuigen openen, voelen, en vooral doen in plaats van denken. Het is meebewegen met de stroom van jouw persoonlijke ingevingen en impulsen en daar met het materiaal vorm aan geven. Dan zie je het werk letterlijk groeien onder je handen en krijgt het betekenis en bezieling. Materialen die je hierbij ter beschikking staan zijn diverse tekenmaterialen, verfsoorten, collagematerialen en klei. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met vorm, kleur en/of lijn, figuratief werken of werken met symbolen. Of gewoon oefenen met het ambacht omdat het leuk is om te doen.

We starten iedere les met een korte meditatieve ontspanningsoefening. Dit helpt je om meer in contact te komen met jezelf. Aansluitend bied ik een inspirerende visualisatie aan als mogelijke opstap voor het beeldende werk dat je gaat maken.

Iedere les kies je zelf het materiaal uit waarmee je gaat werken. Je kunt ook meerdere lessen aan 1 werkstuk werken. Als je wilt geef ik een passende opdracht om je op weg te helpen. Mijn begeleiding is individueel en afgestemd op ieders persoonlijke proces. Uiteraard is er ook aandacht voor materiaalgebruik en technieken. In mijn atelier zijn alle basismaterialen tegen vergoeding te gebruiken.

Tijd:   dinsdagochtend 9.30 – 12.00 uur.
Data: 21 sept., 5 en 19 okt., 2, 16 en 30 nov.. Het is mogelijk om op ieder gewenst moment in te stromen in de cursus.
Kosten: €150,00 (excl. materialen). Alle gangbare materialen zijn in het atelier tegen kostprijs verkrijgbaar.

Route & Locatie

location_img

Atelier Beeldend Zijn

Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142

6523 RN Nijmegen, T: 06-55240889

Aangesloten

  • logo1
  • logo2
  • srvb logo
  • lvsb logo