Workshops

Mandala-Zondag
Lichtbeelden
Creatieve workshops op aanvraag


 

Mandala-Zondag

Voor iedereen die zich wil laten inspireren door de mandala.

Thema: Het levende Hart


Het maken van een mandala is een bezinnend en creatief proces. Zij werkt als een spiegel en kan het verhaal van een heel mensenleven bevatten, maar ook één aspect van ons leven wat op dit moment de aandacht vraagt.

MandalaDrieluik

Deze dag is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de Mandala of zich hierin verder wil verdiepen. Om mee te doen hoeft je dus geen speciale teken- of schilderervaring te hebben.

Door middel van een inspirerende visualisatie maken we contact met ons gevoelshart en met wat daar  leeft. Via de Mandala gaan we deze inspiratie in kleur en vorm zichtbaar maken. Je wordt stapsgewijs begeleid in dit vormgevingsproces. De werkvormen die ik aanbied zijn speels en avontuurlijk waardoor jouw creativiteit uitgenodigd wordt om te stromen. We werken met verschillende beeldende materialen.

Plaats:    Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142, 6523 RN, Nijmegen
Tijd:        10.00 – 13.00 uur
Data:       zondag 23 november
Kosten:   € 30,00
Opgave:  uiterlijk 1 week voor aanvang van de workshopLICHTBEELDEN

Een sfeervolle dag rondom licht

 Deze workshop gaat over ‘licht’. Wat is licht eigenlijk? Hoe manifesteert het licht zich in de werkelijkheid, en in ons innerlijk. En hoe kun je licht weergeven met beeldende materialen.

In de ochtend ligt het accent op ervaringen van licht en vorm. We laten op meditatieve wijze een sculptuur van klei ontstaan. Hier wordt je stapsgewijs bij begeleid. Dit beeld zal het uitgangspunt zijn voor tekenexperimenten in licht en donker.

In de middag verbinden we de ervaringen van de ochtend met kleur. We gaan werken met verf en/of krijt. Zo worden het licht en donker (toonwerking) gecombineerd met kleuren waardoor een persoonlijke expressie ontstaat.

Op deze wijze werken we met het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. We komen uit bij ieders persoonlijke invulling van licht en lichtbeelden. Uiteindelijk zal op deze dag wellicht ook het licht in jezelf aangeraakt worden.

 

Plaats:Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142, 6523 RN, Nijmegen

Datum: Zondag 21 december

Tijd: 10.00 tot 16.00

Kosten: € 60,-, inclusief materialen

Opgave: Uiterlijk 1 week voor aanvang van de workshop

 

 Creatieve workshops op aanvraag

Kunstzinnige activiteiten voor particulieren en voor bedrijven, instellingen en andere organisaties.


In de schitterend gerenoveerde ambiance van de Krayenhoffkazerne biedt mijn atelier de ruimte om zowel met kleine als met grote groepen te werken aan een aantrekkelijk beeldend programma onder professionele begeleiding.

Bedrijfinkunst1 Bedrijfinkunst2

Ik organiseer voor particulieren en bedrijven, instellingen en andere organisaties activiteiten waarin beeldende kunst het uitgangspunt is om mensen op een andere wijze met elkaar te laten samenwerken. Het beeldend avontuur dat ze met elkaar beleven is vaak verrassend en verfrissend.

Bedrijfinkunst3 Bedrijfinkunst4

De kunstzinnige producten die u kunt creëren vormen een sfeervolle aanwinst voor uw bedrijf en blijven een waardevol aandenken aan deze bijzondere activiteiten. De beeldende objecten of schilderijen zijn een uitdrukking van het creatieve vermogen van uw medewerkers en zijn een zichtbare herinnering die hen verbindt met hun persoonlijke kwaliteiten. Het bevordert de teamgeest, schept inspiratie en schenkt respect voor ieders creatieve prestatie.

Bedrijfinkunst7 Bedrijfinkunst8

Door het kunstzinnige werk van uw medewerkers een prominente plaats te geven op kantoor, in de gang, de entree, de kantine of in de vergaderzaal verfraait u de werkomgeving en blijft het herinneren aan een bijzondere ervaring.


Op aanvraag en in overleg bied ik u een gevarieerd en inspirerend kunstzinnig programma aan.

Mogelijkheden zijnBedrijfinkunst9

* Tekenen en Schilderen

* Grafische druktechnieken

* Keramisch verbeelden of boetseren

Voorafgaand of na afloop van een workshop kan gezellig gedineerd of gedronken worden in het Grand Café dat ook gevestigd is in het Krayenhoffgebouw.

Plaats:      Atelier voor Creativiteit en Bewustwording
E-mail:     info@beeldendzijn.nl
Telefoon: 024 – 3550074

Route & Locatie

location_img

Atelier Beeldend Zijn

Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 142

6523 RN Nijmegen, T: 06-55240889

Aangesloten

  • logo1
  • logo2
  • srvb logo
  • lvsb logo